Сутерен.мк

Кога без јагленохидрати?

Нашиот однос на љубов и омраза кон јагленохидратите веќе е избеган од контрола, па исхраната ја направи многу посложена отколку што треба да биде. Иако многумина ги избегнуваат јагленохидратите сметајќи ги за нездрави, тоа сепак, не е вистина.

Всушност, важно е да се препознае кои јагленохидрати не се добри за нашето тело, како преработените, слатките, рафинираните јагленохидрати, а кои се најдобри, но и кога не е пожелно тие да се конзумираат.

Како што пишува Eat This, Not That, во овие случаи не треба да ги конзумирате:

  • Навечер, додека седите и гледате телевизија
  • Пред спиење
  • Кога многу време поминувате во седење
  • Ако сте дијабетичар или се обидувате да ги намалите килограмите

(Во последниов случај, ќе треба да внимавате колку јагленихидрати внесувате во организмот. Добро е да ги ограничите количините на житарки и овошје и да избегнувате шеќер, како и благи пијалаци.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *