Сутерен.мк

Кога е време за брак?

Вообичаеното следно скалило во секоја сериозна врска е бракот, но за жал, разводите се се почести. За да ја спречите евентуалната предвремена разделба, не ставајте потпис за оваа пред се, институционална обврска, додека не ги решите следните главни прашања…

Парите се најчестата причина за раздор во секоја релација, а особено, во бракот. Пред да се венчате, морате да расчистите како ќе се однесувате кон личните, заедничките финансии, трошоците, инвестирањата, заштедите…

Комуникацијата е клучна. Не е само секојдневниот разговор во прашање, туку и дали можете искрено да разговарате за своите чувства, ставови, желби, а да наидете на почит за истото. Двосмерно е секако.

Довербата е третиот важен столб. Меѓутоа, не се мисли само на сексуалната лојалност, туку и вербата во неговиот суд, намери, одлуки, вас во неговиот живот.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *