Сутерен.мк

Коронавирусот и песокот

Британскиот уметник Џастин Бејтмен се нашол на Тајланд кога започна пандемијата со Ковид – 19 и со месеци не можел да ја напушти оваа земја, па смислил оригинален начин да го скрати времето на чекање за враќање дома!

Овој 44 – годишен од Портсмунд почнал да прави портрети од камења и чакал на локалните плажи, а на овој необичен начин успеал да ги претстави и Пикасо, Џорџ Вашингтон, кралицата Елизабета, но и мозаици од славните дела на познатите уметници…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *