Сутерен.мк

Кој влезе прв, а кој последен?

Првите земји што ќе влезат во 2023 година се островските нации на Тихиот Океан Тонга, Самоа и Кирибати/Божиќниот остров.
Во новата календарска година влегоа напладне по средноевропско време.
Северна и Јужна Америка ќе бидат последниот дел од светот кој ќе ја види 2023 година.

Последното место за дочек на Новата година ќе бидат островот Бејкер и островот Хауланд, два ненаселени американски острови во Тихиот океан, но последната населена територија што ќе го прослави влегувањето во 2023 година ќе биде Американска Самоа, во недела напладне наше време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *