Сутерен.мк

Лекови за преживување од Ковид – 19?!

Испитувањата на над десет илјади луѓе примени во 140 болници во САД, открија дека лековите што го намалуваат холестеролот и крвниот притисок, ја намалуваат и смртноста од коронавирусот за 40 отсто кај оние кои ги земале пред да бидат хоспитализирани!

Придобивките од лековите се во тоа што тие ги ублажуваат воспаленијата во телото кои предизвикуваат тешки последици кај заразените од коронавирусот и ја зголемуваат шансата за преживување.

Студијата е објавена во списанието “PLOS ONE”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *