Сутерен.мк

Мали упатства за големиот живот!

 • Пред да пресудиш за туѓите грешки, погледни се себеси. Оној кој фрла кал, не може да има чисти раце.
 • Само огорчен човек ги навредува другите.
 • Кога им помагаме на другите, си помагаме и себеси.
 • Никогаш не користете чекан за да го убиете комарецот кој е на челото на соговорникот.

 • Наместо да ги ставаме другите на „место“, треба да се ставиме себе си на нивното место.
 • Од секого може нешто да се научи.
 • Луѓето се интересираат за човекот, кој се интересира за нив.
 • Кога веруваш дека некој е добар всушност, го тераш да биде добар.
 • Ситуацијата не смее никогаш да е поважна од меѓучовечкиот однос.

 • Доколку имате проблем со сите, обично главниот проблем сте вие.
 • Ако ви е лесно вам со себе, лесно ќе им биде и на другите.
 • Кога се спремаш за борба, направи место во ровот и за пријател.
 • Ако сакаш да стигнеш далеку, патувај со друштво, а ако сакаш да се движиш брзо, оди сам.
 • Заедничката работа ја зголемува веројатноста за победа.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *