Сутерен.мк

Мачките во украинската војска

Велат дека секоја воена база во Украина има барем една своја мачка. Тие чуваат, набљудуваат и ги смируваат човечките нерви. Мачките се помирни од кучињата, потивки, фаќаат глодари, ги штитат воените залихи, а и предупредуваат на опасност исто ефектно како и кучињата. Впрочем, гледаат и слушаат подобро. На кучињата им треба тренинг за да бидат мирни и да не лаат, на мачките не. Овде дел од украинските војници и нивните миленичиња…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *