Сутерен.мк

Музеј за селфи

Новиот музеј на селфи, „Јозеум“ во Стокхолм, Шведска, нема уметнички дела на своите ѕидови. Наместо тоа, неговите осветлени, украсени соби се предвидени како забавна позадина за посетителите да може самите да се сликаат и снимаат. Музејот ги претвора своите посетители и во уметници, и во експонати истовремено.

Можете да си се фотографирате и да креирате содржина за вашиот Инстаграм или ТикТок видеа – да се закопате во вештачка пена, да позирате под неонски светла или да седите на џиновска розова лулашка… Концептот „Јозеум“ почна во Холандија, каде што веќе има два такви музеи.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *