Сутерен.мк

Напорност

Имам другарка која е многу напорна. Сега со коронава поретко се гледаме, но честопати се слушаме на телефон. Не сакам да го расипам нашето пријателство, но не можам ни веќе да издржам.

Другарка

Другарка дарлинг, ако ви е тазе пријателка, можеби ве тестира од што материјал сте направени… Ако се дружите од поодамна, извагајте дали вреди да се трпи сето тоа? Некогаш вреди, некогаш – не.

Инаку не сте единствената со вакви маки: Курт Кобејн сакал да е од друга планета зашто секојдневните луѓе му биле премногу здодевни, нападни и глупави. Од мака дури и пропеа…

(Упатствата во оваа рубрика се само субјективно гледање на меѓучовечките релации. Никако не треба да се сфатат како достојна замена за стручно мислење.)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *