Сутерен.мк

Најтивките кучиња

Авганистански ’рт и/ли Салуки

Обично тивки и независни кучиња, иако можат да бидат разиграни во друштво на омилени луѓе. Тие им се многу лојални на своите семејства.
Акита

Можат да бидат одлични кучиња чувари и обично лаат само за да ве предупредат на опасност. Исклучително се лојални и формираат силни врски со само неколку луѓе. Затоа се повлечени во друштво на странци.
Басенџи

Оваа раса не лае, туку испушта чуден звук. Оваа раса не е особено бучна, но не е ниту тивка. Кога се возбудени, сопствениците можат да очекуваат квичење од овие енергични кучиња.
Чау чау

Не лаат, освен ако не почувствуваат опасност, но дури и тогаш не се особено гласни. Понекогаш има репутација на агресивно куче, но тоа е најмногу затоа што сака да се заштити себеси и своето семејство.
Шкотски овчар

Интелигентни и атлетски градени, ќе бидат тивки додека не имаат нешто важно да „кажат“. Оваа нежна раса ќе се вклопи во речиси секој дом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *