Сутерен.мк

Неспортско однесување

Мојот сопруг е многу „чуден“: кога гледа некој спортски натпревар сам, скока, вика, се радува, пцуе, пие пиво и јаде грицки и изгледа дека е задоволен како го поминува времето. Не многу различно се однесува и кога на вакви телевизиски настани му се присутни и другарите. Меѓутоа, ако јас седнам со него да следиме заедно спорт, почнува нешто да мрмори сам за себе, излегува од собата па, се враќа, па нешто е намќорест… Како да не му е мило што сакам спорт, а мислев дека треба да е обратно!?

Елена

Елена дарлинг, не е чуден вашиот сопруг туку е типичен маж. Што би требало да е о.к., нели!? Изместена е поприлично машко – женската вага последниве децении. На поарно, секако. Односно, побалансирана е иако, некогаш е толку изнивелирана што наметнува потреба од редефинирање на улогата на половите т.е. на половите – буквално.

Како и да е, како што ние сме збунети од некои нивни нови потези така и тие од нашите. Порано уживаа во мешовитото следење на спортските натпревари зашто беше необично. Потоа мислеа дека жените ги гледаат играчите, а не спортот за денес да им танцуваме по нервите што исто како и тие, знаеме страсно да навиваме, пцуеме, пиеме пиво…

Драга моја, влеговме на нивниот ексклузивен терен, тајната одаја, поконспиративна за нив дури и од сексот и тоа на штикли, вештачки нокти и со кикотење! Им го одзедовме она мачо самозалажување дека спортот е само за нив – силните, издржливите, гордите. Ние, жените кои никако да научиме што е офсајт!?

Оставете го на мира да си гледа фудбал со кого си сака, а вие, ако толку многу ги уважувате оние дваесет и двајца што без никаква придобивка за еволуцијата трчаат по една топка, гледајте ги со другарките. Во фризерница, на пример. Или, според последниов тренд – на тераса. Бидете раат. На ваквите мажи веќе им се одмаздуваат маркетинг агенциите, потврдувајќи го погоре наведеното: рекламите за хигиенски влошки без крилца, со крилца и на трегери, се се почести за време на спортските тв преноси…

(Упатствата во оваа рубрика се само субјективно гледање на меѓучовечките релации. Никако не треба да се сфатат како достојна замена за стручно мислење.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *