Сутерен.мк

Нова вакцина

Компанијата Џонсон & Џонсон на американската Агенција за храна и лекови и предала барање за одобрување за нивната вакцина, а најавија дека истото ќе го сторат и во Европската унија.

Нивната вакцина е ефикасна во 66 отсто од случаите, не бара примена на втора доза и не треба да биде смрзната при дистрибуција.

Во текот на 2021 година Џонсон & Џонсон планираат да достават милијарда дози од вакцината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *