Сутерен.мк

Оптимисти и песимисти

„Човекот никогаш нема да ја достигне онаа вртоглава висина на мудроста, кога веќе не може да го влечат за нос.“

„Секој кој е песимист пред својата 48 – ма, знае премногу. Оној кој е оптимист после таа доба, знае премалку.“

„Брчките треба само да покажуваат каде биле насмевките.“

„Се уште не се појавила интелигентна личност на возраст од 60 години која би се согласила да го проживее животот уште еднаш. Својот или туѓ.“

„Добро е да се почитуваат правилата дури сте млади. Така ќе ја сочувате силата за нивно кршење во староста.“

„Староста е прашање на духот пред материјата. Ако не ви пречи, не е важно.“

Самјуел Лангхорн Клеменс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *