Сутерен.мк

Русинка го тужи Мекдоналдс!

Ксенија Овчинкова од рускиот град Омск ќе го тужи Мекдоналдс затоа што нивниот билборд ја „завел“да купи чизбургер со што го прекинала пред-великденскиот пост!

„Во тој момент, постев околу еден месец. Кога го видов билбордот, не можев да оддолеам и отидов да купам чизбургер“, вели во тужбата Овчинкова.

„Гревот“ се случил во април 2019 година, а овваа Русинка за прв пат го прекршила постот во последните 16 години.

Таа бара морална компензација од Мекдоналдс во висина од илјада рубљи (13,5 долари), а од Руската православна црква велат дека Овчинкова треба да бара прошка од Бога, а не надоместок од популарниот ланец на ресторани.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *