Сутерен.мк

Скапоцен хамбургер!

Најекстравагантниот т.е. најскапиот хамбургер на светот чини пет илјади евра, го подготви Роберт Јан де Вин од Холандија и е наречен „Златно момче“!

Бургерот веќе е продаден, парите се наменети во добротворни цели, но де Вин вели дека е подготвен да направи уште вакви „златни момчиња“ доколку има заинтересирани.

Астрономската цена на „сендвичот“ не ја одредува неговата големина, туку состојките како Ваги говедско месо, Белуга кавијар, јадливо злато, но тоа не е се! Во неговата подготовка употребени се и чадено паткино јајце, бели тартуфи, Дом Перињон, Копи лувак кафе…

Извор: Maxim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *