Сутерен.мк

Сноуден повика да се напушти Фејсбук!

Дента кога Фејсбук, Инстаграм и Воцап беа неколку часа недостапни на платформата Телеграм и донесе седумдесет милиони корисници, а милиони нови корисници се приклучија и на апликацијата Сигнал (точната бројка не е соопштена).
Сепак, масовниот наплив на нови членови донесоа и проблеми, па така, Телеграм имал проблем со брзината, а Сигнал со листата на контакти.

Истовремено, на промени на платформите повика и Едвард Сноуден, односно Воцап луѓето да го заменат со друга апликација и целосно да го напуштат Фејсбук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *