Сутерен.мк

Со што не се пијат лекови?

Резултатите на студијата објавени во магазинот Saudi Pharmaceutical Journal покажуваат со кои напитоци (освен алкохол) не смеат да зе земаат лековите сеедно, дали за нив е потребен или не лекарски рецепт!

Па така, заклучено е дека кога наместо вода се користи друг пијалок за пиење на лекот, во речиси сите такви случаи се намалува делотворноста на медикаментот, се забрзува неговата разградливост и се спречува телото целосно да го апсорбира. Што значи дека истиот тој лек нема да биде ефикасен за смирувањето на симптомите. Ова се пијалоците кои не смее да се користат при земање на лековите…

* Кафе

* Сок од портокал

* Газирани сокови

* Енергетски пијалоци

* Матеница

* Сок од грејпфрут

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *