Сутерен.мк

Твитер слави роденден

На денешен ден во 2006 година, Џек Дорси, Ноа Глас, Биз Стоун и Еван Вилијамс го создадоа Твитер.

Џек Дорси

Денес тоа е една од најголемите социјални мрежи во светот, којашто 17 години по нејзиното лансирање брои околу 450 милиони активни корисници месечно.


Првиот твит на основачот на „Твитер“ продаден  беше за 2,9 милиони долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *