Сутерен.мк

Тело на асфалтот

Фотографот Омар З. Роблс, Порториканец кој живее во Њујорк, решил да ги фотографира балерините (и балетаните) од врвните школи на овој град на сред познатите сцени од урбаниот живот на овој величествен велеград!

Нивните „смрзнати“ моменти се навистина фасцинантни, особено во опкружувањето кое Роблс го избрал.

Како и секое совршенство, така и овие нивни движења се чинат сосема едноставни за изведба. Како да не бараат некој особен труд, но сите сме свесни дека овие уметници ги туркааст своите тела до крајните граници на човечки изводливото.

Токму таа грациозност и елеганција притоа е она што не воодушевува.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *