Сутерен.мк

Тетовираните се поинтересни?!

Неодамнешното истражување на универзитетот Англиа Рускин открива дека оние кои имаат некаква тетоважа на своето тело имаат три особини по кои се разликуваат од другите.

Тетовирањето е древна појава, а бидејќи нивната популарност се повеќе расте, се повеќе психолози и други експерти истражуваат какви се луѓето кои се тетовираат. Еве ги главните нивни особини:

  • Екстроверти се

Тоа значи дека се поотворени, имаат повеќе енергија, сакаат да се дружат и разговараат, а околината ги смета за забавни и љубезни.

  • Единствени се

Сакаат да се изразат себе си, своите ставови, размислувања и да ги покажат својата различност и идентитет.

  • Авантуристи се

Студијата покажала и дека луѓето кои имаат тетоважи се подготвени за нови искуства, спонтани се и лесно склопуваат нови познанства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *