Сутерен.мк

Топ 10 европски замоци

Изградени главно во средниот век, овие прекрасни зданија се уште предизвикуваат восхит кај посетителите и ги инспирираат фантастите!

Градбите од бајките најмногу ги има во Германија и Франција, а за најубави се прогласени замокот Пјерфонд од 14 век, кој се наоѓа во близина на Париз и Нојшванштајн во Германија, кој е изграден во 19 век, но според мотиви од средновековните легенди.

Повеќе на Bored Panda…

Дарфелд, Германија
Елц, Германија
Хоенцолерн, Германија
Кодор, Шкотска
Миолан, Франција
Можна, Полска
Нојшванштајн, Германија
Пјерфонд, Франција
Сусинио, Франција
Тарасп, Швајцарија

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *