Сутерен.мк

Финска пак, најсреќна!

Четврта година по ред Финска е на првото место на среќните земји во светот и тоа пред Данска, Швајцарија и Исланд.

Македонија е на жалното 94 место.

Класификациите што ги подржуваат Обединетите нации се објавуваат од 2012 година и за нив се користат анкетите на Галуп, а оценките се утврдуваат според официјалниот список на 150 земји.

Од регионот, Србија е на 48 место, Косово на 33 – то, Словенија на 29 – то, Хрватска на 60 – то, БиХ на 64 – то, Црна Гона на 70 – то, Бугарија на 78 – мо, а Албанија на 94 место.

Индија, како голема светска сила е на 139 место, а најдолу, како најнесреќна земја е рангиран Авганистан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *