Сутерен.мк

Што е всушност, неуспех во животот?

Познатиот психологот Михаил Лабковски посочува дека неуспехот не може да се дефинира само преку тие надворешни околности. Тој исто така додаде: „Дали сакате да ви кажам што е всушност неуспех?

Неуспех е кога секој ден го поминувате неостварено, без да ги реализирате вашите желби и цели. Неуспех е кога работите работа која е општествено престижна, но длабоко ја мразите внатре.

Неуспех е кога ќе си во брак со личност која е интелигентна, перспективна и привлечна, но не чувствуваш љубов кон неа.

Неуспех е кога постојано броите калории во обид да постигнете некој идеал на туѓото тело.

Неуспех е кога цел живот сонувате да напишете роман, но се плашите да продолжите поради стравот од неуспех.

Неуспехот е секс без страст, направен од чувство на должност, наместо од вистинска желба и привлечност.

Неуспех е кога живеете со личност која ве сака, разбира и се грижи за вас, но вашите мисли талкаат кон некој друг.

Неуспех е кога вашето дете само сака да си игра со вас, а вие, наместо тоа, само сакате да останете сами.

Неуспех е кога сонувате за промени, но не преземате чекори за да ги остварите.

Тоа се ситуациите што ги нарекувам неуспех. Важно е да се разбере дека неуспехот не е поврзан само со надворешните околности или општествените норми, туку и со нашата внатрешна состојба на умот, емоциите и соништата кои се стремиме да ги постигнеме.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *