Сутерен.мк

Што значи кога сонувате дека умирате?

Иако соништата поврзани со смртта изгледаат како лош знак, нема потреба да се грижите премногу за истите. Во суштина, тие можат да претставуваат позитивна транзиција или промена во вашиот живот.

Наместо досега непознатото, ова непријатно искуство сега може да се толкува и како корисно средство за укажување на промени и трансформации, вели Мекаила Мекре, мистичен практичар.

Смртта во соништата според нејзиното толкување, често симболизира преоден период во вашиот самоидентитет, претставувајќи процес на отпуштање на она што повеќе не служи или преодно време во вашиот живот.

Овој сон исто така може да укажува на нови почетоци, без оглед на тоа дали станува збор за врска, премин во кариерата или други животни промени кои се пред вас.

Мекаила ги потсетува луѓето да се отворат за промените и да престанат да се плашат, со оглед на постојаното присуство на промените во животот. Од друга страна, смртта во соништата може да биде поврзана и со анксиозноста, особено кога истата се појавува редовно.

Во таквите случаи се препорачува консултирање со доктор за да се истражат причините и да се пронајде олеснување во справување со анксиозноста.

Овие соништа исто така можат да укажуваат и на страв од губење на саканите луѓе или да сигнализираат потреба да се прекине некоја токсична врска.

Доколку во сон се разбудите непосредно пред смртта тоа може да значи дека моментално поминувате низ значајни животни промени кои не се завршени.

Накратко, овие соништа можат да послужат како потсетник да го живеете животот во полна пареа и максимално да го искористите секој ден, со оглед на неизвесноста на животот и постојаното присуство на промени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *