Ноне Абрашева Ноциќ: Канта тропа у ладна вода!

Епидемија, пандемија, инфодемија. Првите два поими кои последниов месец ни го изгореа џигерот, како што веќе…

Да се остане заедно

Поумните од нас веќе докажаа дека разводот е меѓу највознемирувачките случки во животот. Постресна е само…

Фејсбук главоболки

Сопругот е нон – стоп на фејсбук. Мислам, и јас имам свој профил, но ми се…

Чудни животни

Тешко е да се издвојат само неколку од овие животни, зашто нив ги има навистина во…

Петар Хаџи Бошков: Треба да се дебатира, а не наметнува!

Својот осумдесет и втори роденден и петте децении творештво, академскиот скулптор Петар Хаџо Бошков ги одбележа…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Ризичен круг

Едно попладне од деновите во „седи си дома“, ми заѕвони телефонот. Не очекував дека на линијата…

Да се признае или не?!

Мила моја дарлинг, слободно можам да кажам дека сум навистина млада, амбициозна, несекојдневна личност, која сака…

Можеме ли да направиме вода?

Колку уште воздух за дишење имаме на планетава? Зошто копривите не „горат“? Копривата е прекриена со…

Методија Фотев: Авторите и се додворуваат на политиката

Еден од бардовите на македонската книжевност, по подолго време се појави меѓу читателите со нов роман…