Сутерен.мк

Опасни врски

Имам девојка која е луда, ама многу ја сакам! Ја сакам, ама и ми е страв…

Едно село, едно дете

Има една африканска поговорка која вели „за да се изгледа едно дете, потребно е едно цело…

Водата тежи, а облаците лебдат!?

Доколку водата е потешка од воздухот, зошто облаците не паѓаат на земјата!? А кој тоа вели…

Петар Арсовски: Двојниот живот на Бугер

И пред и по историското „Земи цевку и работи“ со „седмата сила“ си немаше многу „оди…

Ѕвездан Георгиевски: Вештачкиот бог интернет

Кога зборуваме за интернет, зборуваме за Бог. Оваа еретична мисла произлегува не само од (пре)честата употреба…

(Не)раскинлива врска

Со дечкото со кој се забавувам неколку години веќе ми е здодевно, а мислам и дека…

Причини за радост

Грчки мит раскажува дека една прекрасна девојка – воин, израсната во безусловна слобода била своевремено најбрза…

Прескапи локации

Човек да се зачуди како е можно земја што речиси и да нема друго што да…

Кераца Висулчева: За Македонија, со љубов

„Недоверлива сум, зашто луѓето погрешно ги сфаќаат зборовите. Особено кога се од устата на уметник. Културниот…