Сутерен.мк

Оправдувања што никому не ги должите!

Еден од најважните предуслови за мирен живот е да се биде сигурен во своите избори и…

Мајка на петгодишна возраст!

Во медицинската историја за најмлада позната мајка е забележана Лина Медина од Перу, која се породила…

Мали упатства за големиот живот!

Пред да пресудиш за туѓите грешки, погледни се себеси. Оној кој фрла кал, не може да…

Жените се позагрозени од климатските промени!

Не е само сиромаштијата факторот кој влијае на тоа како луѓето ќе се прилагодат на климатските…

Мајката е должна за чувствата на детето, таткото за мајчините!

Од зачетокот до неговата 12 – та година, родителите ја сносат целосната одговорност за се што…

Гордост и предрасуди

Гордоста е инфантилно чувство т.е. горди сме кога ќе направиме нешто што очекуваме дека ќе го…

Шест правила за среќа

Светски познатиот руски психолог Михаил Лебковски оддамна има понудено шест правила т.е. метод за да се…

Зошто ни фали емоционална интелигенција?

Претставата дека некои луѓе се зли, а други добри е примитивна и инфантилна. Ваквото сфаќање се…

Рамнодушност

Точно е дека луѓето секогаш нешто чувствуваат, ама тоа што можат секогаш да го почувствуваат не…