Сутерен.мк

Предолго поминато време на „X“ создава депресија и анксиозност

Неврологот Рејчел Самерс редовно споделува совети и трикови за подобрување на менталното здравје на ТикТок. Таа…

Третина од адолесцентите во Македонија се борат со анксиозност и депресија

Депресијата и анксиозноста стануваат едни од главните растројства, не само кај нас, туку и во светски…

Младината ни е анксиозна

Младите во Македонија лани почесто оделе на лекар во однос на 2021 година, покажува најновиот извештај…

Нова терапија за менталната исцрпеност

Психијатрите се повеќе ја забележуваат корисноста за менталното здравје од посетите на музеите и галериите и…

Пијалок против анксиозност

Природниот напиток од храна богата со магнезиум е одлично решение за луѓето кои страдаат од анксиозност…

Три мита за анксиозните

Еден од најчестите психолошки проблеми е анксиозноста, но повеќето личности кои се борат со неа никогаш…

Нова студија за анксиозноста и депресијата

Истражувачите од Институтот за медицински истражувања КИМР Бергхофер во Австралија идентификувале дури 509 гени кои се…

Како да се справите со анксиозноста?

Анксиозноста е природна човекова емоција, создадена да не заштити од потенцијалните закани. Сепак, таа не е…

Пандемијата, стравот и алкохолот

Од почетокот на светската криза поради вирусот Ковид – 19, па се до пред крајот на…