Сутерен.мк

Скопјани ги труе воздухот веќе две недели

Во последниве две недели во Скопје тешко се дише. Мерните станици мерат висока концентрација на ПМ10…

Македонија е најзагадена во Европа

Анализата на податоците собрани со користење на најсовремена методологија, вклучувајќи детални сателитски снимки и читања од…

Нечистиот воздух убива над 1 200 деца во Европа годишно

Загадувањето на воздухот предизвикува смрт на повеќе од 1.200 малолетници во Европа годишно, проценува Европската агенција…

Во човечката крв има микропластика!

Загадувањето од микропластика е регистрирано во човечкиот крвоток за првпат, а научниците откриле ситни честички од…

Забрана на пластиката за една употреба!

Германија воведува забрана за продажба на пластични производи за една употреба! Новиот закон стапува на сила…