Сутерен.мк

Осамена иднина

Имам 43 години и неодамна го изгубив во сообраќајна несреќа човекот кој беше љубов на мојот…

Како ќе изгледаме во иднината?

Истражувачи создале гротескен модел наречен Минди, за кој велат дека дава увид во тоа како би…

Што пророкува Џеф Безос?

Човештвото ќе пресели поголем дел од индустријата, а само неколку избрани ќе останат на Земјата, а…

Поддршка на иднината на младите

Шпанскиот премиер Педро Санчез најави дека следната година на младите кои ќе наполнат 18 години ќе…

Светислав Басара: Време е за иднината

Овој поранешен дипломат и пензиониран политичар пишува жестока, саркастична, драматична и, според многумина, контроверзна проза. Често…

Право на здрав живот!

Во името на правото за здрав и безгрижен живот на децата со дијабетес тип 1, Баланс…