Сутерен.мк

Вредна сребрена паричка вратена во Израел

По 20 години барање на повеќе континенти и истрага на бројни детективи, пронајдена е ретката монета…

Необичните навики на историските личности

Освен што направиле позитивни нешта за човештвото, некои од историските великани имале необични навики, како за…

Историјат на јапонските политички атентати

По убиството на поранешниот јапонски премиер Шинзо Абе многумина се шокираа што тоа се случува во…

Благословот од СПЦ е безусловен

Веста дека по повеќе од пет децении се одобрува афтокефалноста на МПЦ – ОА, пред големиот…

Подемите и падовите на Сатаната

Ѓаволот во ликовното прикажување низ историјата претрпел многу промени. Бил бизарна комбинација на разни животни, пркосел…

Јасна Котеска: Монтажа на емоции

Разлистувањето на историските фотографии стана форма на туризам на ужасот Телевизиската монтажа на историските емоции е…

Горан Стефановски: Еве ви – на!

Првичната идеја на вашиот новинар беше да се селектираат реплики од три негови драми („Јане Задрогаз“,…

Љубиша Георгиевски: Високо, над розовата држава!

На 16 – от кат во една од првите кули на скопската населба „Аеродром“, од чии…

Милена Година: Македонците ми се должни едно фала и едно извини

При славењето на јубилеите на МНТ, треба да се спомене дека во неговото формирање учествуваше и…