Сутерен.мк

Првпат дожд на Гренланд на 2.600 метри

Првпат откако се вршат мерења, заврна дожд на еден леден врв на Гренланд, на надморска височина…

Колкава температура може да издржиме?

Уште со истражувањата на НАСА од 1958 година, воспоставена е комфорната зона на температура помеѓу 4…

Од тибетскиот мраз – нови 28 вируси

Топењето на тибетските глечери на научниците им донесе нови главоболки! Имено, под мразот се наоѓаат и…

Поради климатските промени ќе јадеме инсекти!?

Според извештајот на светската организација за храна (како што пишува сајтот Klima 101), моментно две милијарди…

Жените се позагрозени од климатските промени!

Не е само сиромаштијата факторот кој влијае на тоа како луѓето ќе се прилагодат на климатските…