Сутерен.мк

Колку се опасни мајмунските сипаници?

Епидемијата на мајмунски сипаници што брзо се шири претставува глобална здравствена вонредна состојба, највисокото ниво на…

Разликата помеѓу мајмунски сипаници и Ковид-19

Сипаниците не наликуваат на Ковид-19, а меѓу многуте разлики, за среќа на светот исцрпен од пандемија,…

Мајмунски сипаници потврдени во 12 земји

Повеќе од 80 случаи на мајмунски сипаници се потврдени во најмалку 12 земји. Светската здравствена организација…