Сутерен.мк

Македонското образование е на светското дно

Македонските универзитети повторно ги нема во првите 1000 најдобри на Шангајската листа. На најновото академско рангирање…

Околу 19 илјади Македонци се неписмени

Во Македонија најголем број од населението е само со средно образование, една четвртина имаат само основно…

Бранко Прља: Како изгледа животот на еден наставник во Македонија?

Бидејќи во јавноста кружат разни гласини во врска со штрајкот на просветните работници, се објавуваат деградирачки…

Што треба, а не не учат наставниците?

Во школските клупи со години не затрупуваат со милиони информации, технички оспособувања, учење странски јазици… кои…

За каква држава бев воспитуван?!

Пишува: Игор Пачемски, моден дизајнер (Текстот е превземен од: https://www.facebook.com/kostovski.trifun)   Дали е ментален „Фотошоп“ или…

Магдалена Андоновска: Образование по ДПФ

Кога мозокот подолго време е изложен на подолга изолација атрофира. Атрофијата раѓа очајание и насилство. Ова…

Грција дели бесплатни тестови на ковид!

Комплети за самотестирање на коронавирусот почнаа да пристигнуваат во грчките аптеки, а секој граѓанин има право…

Бизнисот на Малала и Епл

Добитничката на Нобеловата награда за мир Малала Јусафзаи и компанијата Епл ќе соработуваат во производство на…

Магдалена Андоновска: Срмен самар

Пред некој ден гледав еден филм кој не ми остави силен впечаток (затоа и не го…