Сутерен.мк

Љубица Шутуркова: Женското “слугување” полека, но сигурно исчезнува!

Таа е ќерка на еден од најизвиканите транзициски босови, идеен творец на првата приватна дерматолошко –…

Ноне Ноциќ: Образование по Итар Пејо!

Тргнува Пејо со мариовци на пазар во Прилеп, кога од највисокиот рид гледаат дека целиот град…

Елита Маша: Суровоста на пазарот не признава полови поделби!

Наредната година во Македонија ќе биде отворен нов образовен центар, „Вилсон” школата, по лиценца на светски…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Учителката е во право и кога не е!

Од моето време, а и од времето на генерациите потоа, повторував дека учителот најдобро знае и…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Карантин е тест за нашиот живот, не за оценување!

Првиот викенд во карантин во Куманово заврши. Бројките за инфицирани, заболени и починати не се за…

Јазикување

Многу често употребуваме странски зборови иако, постојат со исто значење и македонски кои притоа, сосема добро…