Сутерен.мк

Документарец за транс-децата

Шведски документарен филм/репортажа (со превод на македонски јазик) за штетата што им се прави на т.н.…

Како до посреќни граѓани?

На листата на најсреќни земји во светот Финска е лидер веќе пет години по ред, а…

Што значи одговорен граѓанин!

Една американска наставничка поминала пет часа во доброволна самоизолација во тоалетот на авионот, откако за време…

Како се однесува вистинската елита?

Откако „Спанкс“ (американски бренд за облека за обликување на телото) беше проценета на 1,2 милијарда долари…

Мајката е должна за чувствата на детето, таткото за мајчините

Од зачетокот до неговата 12 – та година, родителите ја сносат целосната одговорност за се што…

Замислете насмевка

Голема заблуда е дека ако нашата желба е во рамките на очекувањата на другите, ќе бидеме…

Аман, приберете се!

Сите оние експерименти, вкрстувања, калемења со животните повторно на човекот му се удрија од глава. Фауната…