Сутерен.мк

Холандската каса за осамени

Холандскиот синџир супермаркети, Џамбо, воведе бавни каси кога откри дека некои луѓе уживаат во разговор додека…

Чудотворни писанија

Четврто од пет деца сум, многу сме религиозни, православни, ни помага и црквата наша. Мојата најстара…

Стакло

Фејсбук с(р)еќавања… Таа не мислеше на летото, кое што следеше, туку на долгата зима, во која…

Хроничната осаменост станува болест!

Иако понекогаш чувството на осаменост е нормална појава, хроничното „самување“ може и тоа како да остави…

Пандемијата, стравот и алкохолот

Од почетокот на светската криза поради вирусот Ковид – 19, па се до пред крајот на…

Гоце Николовски: Осамените, први умираат

Тој е од оној вид луѓе на кои автоматски им верувате. Едноставно, неговото меланхолично лице влева…

Самотија и осаменост

Повеќето аналитичари потенцираат дека во денешно време, кога многу се зборува за тимско работење, луѓето сепак,…