Сутерен.мк

Се откажува ли Европа од Украина?

Од април годинава воената поддршка на Европа за Украина е во константен пад, а минатиот месец…

Паметна сијалица за беспомошните

Технолошката компанија „Ноби“ од Антверпен произведе светилка која користи вештачка интелигенција за да сигнализира кога постаро…

Зошто набљудуваме, а не помагаме?

Доколку сте сведок на итен случај што се одвива пред вашите очи, сигурно ќе прземете некаква…

Зошто се будите анксиозни?

Физичките и менталните симптоми на анксиозност можат да се појават одеднаш. Така, се будите наутро со…

Продукти за слабеење

Освен намален внес на калории и зголемена физичка активност, за ефикасно слабеење важен е и квалитетот…

Измачена душа

Дарлинг, мојот живот е хаос. Никогаш не сум бил полошо. Велат дека без падови животот не…

Преку ТикТок помош за Васил Јанкула!

Триесетгодишниот Васил Јанкула, попознат како преспанскиот херој, заминува на втора операција во Србија, благодарение на хуманоста…

Магдалена Андоновска: Временската машина ФАП!

„Доживеаме вистински културен шок кога ја видовме опремата на австриските пожарникари. Организирани се во бригади, со…

Банкротирано пријателство

Еден човек, еднаш оддамна, многу ми помогна. Не бевме пријатели, туку познаници, но јас го замолив…