Сутерен.мк

Стечаен повик

Пет години го чекам да се разведе и пет години ги дочекувам сама сите празници. Веќе…

Бранка Д. Најдовска: Кој рано рани, два шлога граби

Кога станува збор за празничните патувања за мене е секогаш истата приказна. Секој „продолжен“ викенд си…

Бранка Д. Најдовска: Киднапирање ирваси

Новогодишните празници секако дека се идеална прилика целото пошироко семејство да се собере на свечената трпеза…

Почетоците на славењето

Дочекот на Новата година е најстар од сите празници, а за прв пат е одбележан во…

Простување

За да ви останат празниците во најубаво сеќавање и што е уште поважно, да ги поправите…

Синиша Станковиќ: Мирисот на младоста

Секогаш во предновогодишна атмосфера ги гледам толпите мажи како се мачат во парфимериите за да изберат…

Бранка Д. Најдовска: Кога се мора, се’ се може

За да ви биде животот полесен поттикнете го сопругот, синот, партнерот, да готват. Дури и кога…

Тања Кочовска: Семејство како тврдина

Со сопругот Предраг Павловски се еден од заштитните знаци на Театарот за деца и младинци, но…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Празници

Откако паметам, а не е од вчера, празниците сум ги доживувала како денови кога семејството ќе…