Сутерен.мк

Машки мираз

Наскоро ќе се мажам и со сопругот ќе почнеме заеднички живот во изнајмен стан. Веќе се…

Италија воведува две презимиња

Децата треба да ги носат презимињата на двајцата родители а не само на таткото, е одлуката…

Бранка Д. Најдовска: Псевдо – феминистичка еклектика

Фрагментарни т.е. пост – п(р)ост(о)модернистички исечоци за женското седење на табуретката како сопруга, мајка и кариеристка.…

Игор Пачемски: Bluestocking!

Bluestocking, Гугл го дефинира како навредлива дефиниција за интелекуалка или жена од литературните кругови. Создадено од…