Сутерен.мк

Дали станувањето родители навистина нѐ прави посреќни?

Во многу делови од светот преовладува мислењето дека станувањето родители и добивањето дете е клучно за…

Влијанието на нарцисоидните родители

Растењето со родител кој има нарцисоидно растројство на личноста може да биде тешко и многу деца,…

Најчеста причина за конфликт меѓу возрасните деца и родителите

Познатиот руски психолог Михаил Лабковски истакнува дека најчеста причина за конфликт меѓу возрасните деца и родителите…

Како ги срамиме децата?

Адолесцентите и тинејџерите често ги обвинуваат своите родители за засрамувачко однесување, што може да доведе и…

Каде младите најдолго живеат со родителите?

Има многу фактори зошто родителите и нивните деца, млади возрасни луѓе, живеат под ист покрив –…

Прозбореа родителите на Макрон

Љубовта на старо-ново избраниот француски претседател Емануел Макрон кон Брижит започнала додека тој седел во училишната…

Родителска рамнодушност

Имам родители кои мислам дека никогаш не ме сакале. Не се сеќавам дека мајка ми ме…

Зошто ве будат децата?

Според теоријата на поврзаноста, кога ќе одговорите на потребите на своето дете, се создава силна врска…

Нада Поп Јорданова: На лекарот најлесно му е да напише рецепт!

Проф. д-р Нада Поп-Јорданова веќе четири децении работи како педијатар и триесет години како клинички психолог.…