Сутерен.мк

Синиша Станковиќ: Прикаски за големите и малите луѓе од големите и малите маала

Кога на почетокот на 2004-тата, се договаравме со колешките да почнам да соработувам во „Семеен Магазин“,…

Синиша Станковиќ: Чашка сништа

Неретко си правиме сеир со накиснатите комшики, па дури, и со нашите поубави половини, кои кутрите,…

Синиша Станковиќ: Доенчиња

Расчистувајќи ги работите што многу одамна сум ги оставил во станот на моите родители, најдов поетски…

Синиша Станковиќ: Мирисот на младоста

Секогаш во предновогодишна атмосфера ги гледам толпите мажи како се мачат во парфимериите за да изберат…

Синиша Станковиќ: Лангзам, лангзам, абер зихер…

Откако тоа докторите побараа од мене малку да забавам со нервирањето и со јадењето&пиењето, да си…

Синиша Станковиќ: Бескрајна приказна

На Дуле С., со кого знаевме толку убаво да молчиме в кафеана… Дента кога на вратата…

Синиша Станковиќ: Паркур за средовечни

На неодамнешната седенка во маалската кафеана, вториот топол дом на целото наше друштво, имавме жестока дебата…

Синиша Станковиќ: Тоа беа времиња…

На друштвото од ”Починка”, луѓето поради кои беше убаво да се живее и тука Со почетокот…

Синиша Станковиќ: Изветреани спомени

И по толку години, не е тешко да се најде некој со кого може и да…