Сутерен.мк

Кој гласаше ЗА?

Денеска во Собранието на 81-та пленарна седница беа изгласани предложените заклучоци за францускиот предлог поднесени од…

Улф Брунбауер: Зошто францускиот предлог е опасен?

Има одредена иронија во тоа што токму Франција претстави проблематичен компромисен предлог. Затоа што со години…

Осми ден протести против францускиот предлог

Во мирна атмосфера и со присуство на голем број граѓани помина осмиот ден од протестите против…

Малинка Ристевска Јорданова: Не, треба да остане – не!

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот…

Како отсечното „НЕ“ во Брисел, стана „ДА“ во Скопје?

Чист јазик именуван како – македонски, без посебно поглавје во преговорите за добрососедските односи кои ги…

Нема измени во францускиот „непристоен предлог“

Вчерашниот предлог на Франција до Бугарија и Македонија за решавање на спорот е идентичен со првичниот…

Игор Пачемски: Дискретниот шарм на белградската индоктринација

Францускиот предлог спроти македонското – европското зазорување беше и останува болна точка за нашиот народ. Секако,…

Зоран Јовановски: Затоа што има такви моменти, историски…

„Слепата верба во авторитет е најголемиот непријател на вистината“ Алберт Ајнштајн Има такви моменти во животот…