Сутерен.мк

Ахмед Буриќ: Новинарство на патерици

Ахмед Буриќ (1967) е новинар, писател, поет, преведувач и сценарист. Роден е во Сараево, каде што…

Шербеџија: Балашевиќ беше божествен поет!

Веста ужасно ме погоди. Едноставно, немам зборови. Постојат некои умирања кои се апсурдни и е невозможно…