Сутерен.мк

Зошто го славиме Денот на трудот?

Меѓународниот празник на трудот се одбележува во знак на сеќавање на 1 мај 1886 година, кога…

За правда, за еднакавост на сите работници

Два првомајски протеста со исти барања – зголемување на платите, пристојно работно време, почитување на колективните…

Идиотите работодавачи се неуништливи

Не, не, нема само во македонијава „газди“ чија основна цел за отворање на фирма им е…

Работничката плата е се уште „робовска“

Илјадници работници учествуваа на протестот организиран од Сојузот на синдикатите на Македонија, барајќи зголемување на платите…

Вухан се опушти!

На 1 Мај, Меѓународниот ден на трудот, кој во Кина масовно се слави, луѓето танцуваа, скокаа…