Сутерен.мк

Албанија се заканува

Албанскиот премиер Еди Рама порача дека Албанија ќе ги брани привремените институции на Приштина во случај да бидат исцрпени сите дипломатски опции и дојде до употреба на оружје.

Тој додаде дека се моли да не дојде до таква ситуација.

Рама посочи дека Албанија е членка на НАТО, дека има посебен однос со Косово и дека „секој напад на Косово е напад врз Албанија“.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *