Сутерен.мк

Државата која си ги изеде сопствените граѓани

Фејсбук с(р)еќавања…

Не може да има помирување, нит договор, со некој кој никогаш не се плашел дека ќе изгуби нешто.

****

Државата, која си ги изеде сопствените граѓани.

****

И, јавете ми кога првата фаза на нормализација на ненормалниот јавен дискурс на животов ќе биде речиси, завршена.

****
Се дружам само со слични на себе си. И – со полоши… Не бе, лажам: се движам осамено, како и секој носорог.

****

Си бил едно големо ништо, па си станал едно мало нешто. Па пак, големо ништо. Не бе дечко, не си ти ни лут, ни разочаран. Ти си збунет.

****

Индивидуалноста ја разбирам во сите димензии, факторот време е она што никогаш нема да го сфатам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *