Сутерен.мк

Евреите ја осудија аукцијата на хитлеровиот часовник

Еврејските здруженија ја осудија аукцијата во САД на која часовник за кој се тврди дека му припаѓал на Адолф Хитлер е продаден за 1,1 милион долари.

На часовникот „Хубер“, кој му бил продаден на анонимен понудувач, има свастика и на него се изгравирани иницијалите А.Х.
Меѓутоа, аукциската куќа, која претходно продавала нацистички предмети, за германските медиуми изјавила дека нејзината цел е „да ја зачува историјата“.

Во каталогот стои дека часовникот најверојатно му бил даден на Хитлер за неговиот роденден во 1933 година.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *