Сутерен.мк

Жонглирање

Фејсбук с(р)еќавања…

Сите мали луѓе, нации, држави преполни се мании, но преовладуваат редовно, две: манија на гонење и манија на величина.

****

Вештото жонглирање со зборовите ќе Ве направи шармантни, интригантни, заводливи, влијателни, па дури можеби и просечни писатели…, но никогаш мудри, добри луѓе.

****

Најубавото помина, а не ни се ни случи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *