Сутерен.мк

Кои телефони најмногу зрачат?

Последнава деценија сите секојдневно ги користиме мобилните телефони и тие н се в рака 24 часови, секој ден.
На прашањето дали и колку истиот штети односно, кој бренд на мобилен најмногу зрачи,одговорот го дава „Infographic show“ според информациите од германската Федерална канцеларија за заштита од радијација, „Bundesamt fur strahlenscutz“.

Моментно, телефонот кој убедливо најмногу зрачи е „Motorola Edge“.

Некогаш „iPhone“ беше на врвот на листата, но „Аппле“ го промени тоа и сега овој телефон не е ни во топ десет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *